13
MAR
17.00
Miesten liigajoukkue , Mestaruusliiga

Tiikerit - Vantaa Ducks  3 - 1

Hollihaan liikuntahalli

Tiikerit nautti ankkapaistia

Hyvä syöttöpeli ja hienoa puolustamista. Siinä avainasiat, kun Tiikerit kukisti vierasjoukkue Vantaa Ducksin 3-1. Erät 25-13, 23-25, 25-18 ja 25-18.

Avauserässä mentiin tasaisesti vain muutaman pallon verran. Tiikereiden vaikeat syötöt tekivät vieraiden pelaamisen vaikeaksi. Kotijoukkueen Teemu Lahti iski vastapalloista 5-3 ja 13-8 ja molempia edelsi vaikea syöttö: ensi Antti Leppälä ja sitten Jere Mäkinen.

Vieraiden valmentaja Juho Rajala yritti vaihdoilla herättää joukkuetta, mutta mikään ei auttanut. Tiikereiltä onnistui lähes kaikki. Erä, joka päättyi Lahden ässäsyöttöön, oli ehkä kotijoukkueen syksyn paras erä, ainakin kotona.

Toisessa erässä nähtiin, että pallo on pyöreä. Tiikereiden pahat syötöt purivat. Kotijoukkueella oli peli-iloa. Kun Oskari Keskinen syötti ässän, 21-14, harva olisi lyönyt vetoa, että Ducks erän voittaa. Mutta niin vain kävi.

Ducks otti ottelussa ensimmäisen kolmenpisteen putkeen, 17-21. Kalle Katteluksen syöttövuoro herätti vierasjoukkueen. Tiikerit käytti aikalisänsä, mutta vieraiden hurmos jatkui. Ducks paransi peliään, mutta toki myös kotijoukkueen peli sekosi.

Tilanteessa 22-24 jouduttiin yksi pallo uusimaan. Kyseessä oli epäselvä rajatapaus. Rajamiehiä olisi tarvittu, parikin kertaa lauantai-illan aikana. Ottelu pelattiin nimittäin ilman niitä.

Ducksin hyvä toisen erän loppuveto antoi odottaa tasaista taistelua, mutta toisin kävi. Tiikerit oli niskan päällä, niin kolmannessa kuin myös neljännessä erässä.

Kolmannessa Ducks sai kolme pisteputkea, mutta kahdesti sen katkaisi Oskari Keskinen ja kerran vieraat sortuivat syöttövirheeseen. Erä päättyi, kun Joska Förstin paha syöttö nousi verkolle ja Jere Mäkinen iski vastapallosta.

Neljännen alku mentiin tasatahtiin tilanteeseen 6-6. Sen jälkeen Tiikerit voitti kaksi pitkää palloa, Försti/Rekomaa torjuivat 10-6 ja Rekomaa torjui 11-6 ja Försti iski Lahden (!) passista 12-6.

Ducks nousi vielä neljän pisteen päähän, parikin kertaa, mutta Tiikereiden ote piti. Jere Mäkinen pelasi huikean erän ja kuin kirsikkana kakun päälle syötti ässän, joka päätti ottelun, 25-18.

Kalle Kattelus, Ducks:

-Meidän pelimme oli vuoristorataa.

-Avauserässä jalat oli jäänyt bussiin. Jatkossa hiukan parannettiin, mutta tyytyväisiä ei voida olla.

-Vastustajalta ei mitään pois. Tiikerit pelasi hyvin ja erittäin järkevästi.

Joska Försti, Tiikerit:

-Meiltä kaikin puolin hyvä peli.

-Tuntui, että peli oli koko ajan hallussa.

-Toisen erän lopussa jämähdettiin siihen rotaatioon.

-Meidän syöttö oli hyvää.

Juho Rajala, Ducks:

-Olihan meidän peli välillä karmeeta katsottavaa.

-En saa joukkueetta pelaamaan tuon paremmin.

-Potentaalia on. Kokonaisuus ei toimi ja se on päävalmentajan vastuulla.

-Syötössä ja hyökkäyksessä Tiikerit oli edellä. Meidän vastaanotto oli huonoa.

-Pelattiin ilman rajamiehiä. En tykkää. Tämä on hirveä systeemi. Tuomarikaksikolla ei ole mitään mahdollisuuksia nähdä kaikkea. Jos olisi videotuomari, olisi se ihan eri asia.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Syöttö toimi, oikeastaan koko pelin ajan. Saatiin vastaanottoa rikki.

-Hyvin puolustettiin.

-Toinenkin erä oli hallussa, 21-14, mutta sitten kaverilla oli hyvät syöttövuorot. Meille tuli huonompi rotaatio.

-Meiltä oli viety tikkari suusta, joten tauolla keskusteltiin, miten tähän reagoidaan. Hyvin reagoitiin.

-Mitä tulee kahteen erotuomariin, niin ei lisättävää Juhon kommenttiin.

Tiikerit: Jere Mäkinen 19/+17, Oskari Keskinen 18/+7, Teemu Lahti 15/+7, Antti Leppälä 13/+8.

Ducks: Kalle Kattelus 17/+8, Lauri Lehtonen 8/+7, Marko Määttänen 8/+1.

MVP:

Joska Försti, Tiikerit

Kalle Kattelus, Ducks

Libero: Ville Sihvonen, Tiikerit

Yleisöä: 415

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Vantaa Ducksin yleispelaaja Kalle Kattelus ja päävalmentaja Juho Rajala sekä Tiikereiden passari Joska Försti ja päävalmentaja Mikko Keskisipilä. Toimittajana Petri Kuikka.