Kolumni: Matin kynästä
Kokkolan TiikeritJulkaistu: 26.09.2021 00.00

Kolumni: Matin kynästä

MATIN KYNÄSTÄ:

Tätä hetkeä on odotettu kauan ja hartaasti, nimittäin kohta alkavaa lentopallon liigakautta. Siitä hetkestä, kun on saatu pelata ns. normaalioloissa lentopalloa, on kulunut kohta kaksi vuotta. Sitten maailmanlaajuinen koronapandemia iski voimalla jokaiseen maapallon kolkkaan, lukuunottamatta Pohjois-Koreaa, jossa ei ole todettu ainoatakaan Covid-19-tartuntaa. Uskokoon ken tahtoo.

Nyt on vihdoin valoa tunnelin päässä. Yleisötapahtumille on avattu - ja avataan - portteja, kun rokotuskattavuus on Suomessa nyt hyvällä mallilla ja koko ajan paranee. Nyt on aika avata Hollihaan ovet sepposen selälleen ja toivottaa kaikki lentopallon ystävät jälleen katsomoon. Näin tuemme parhaalla mahdollisella tavalla Tiikereitä seurana selviytymään jälleen tukevammalle taloudelliselle pohjalle. Lähes kaksi kautta ilman yleisöä on ollut todella raskasta koko Suomen urheilulle.

Samalla saadaan nauttia jälleen siitä hienosta tunnelmasta, mikä Hollihaan katsomossa on aina ollut otteluiden aikana. On hienoa tulla kannustamaan omaa joukkuetta. Tiikereillä on jälleen hyvä ja nuori joukkue. Nuorten pelaajien esiinmarssi kauden 2021-22 aikana tulee olemaan vahva ja sitä täydentää muutama jo kokeneempi pelaaja, jotka hekin ovat vielä nuoria miehiä.

Tiikerit aloitta nyt alkavan liigakauden vierasottelulla VaLePa:n kotihallissa Vexvellä keskiviikkona 29.9. Ottelu on heti alkajaisiksi mielenkiintoinen, sillä Jiri Hänninen on nyt verkon vastakkaisella puolella. Muutama muukin uusi pelaaja on tullut tämän kauden kokoonpanoon, mutta yksi on yhä mukana: VaLePa:n seuraikoni, passarilegenda Mikko Esko on mukana vuodesta toiseenja pysyy ja paranee kuin hyvä viini vanhetessaan. 43 vuotta ei paina harteita, kun Mikko astuu parketille jakamaan takuuvarmoja passeja. Toinen seuralegenda on huoltaja Manu Soro. Lähes isällisesti Manu pitää huolta pelaajista vuodesta toiseen tutulla rauhallisella rutiinilla.

Sunnuntaina Mikkelinpäivänä 3.10. on ensimmäinen kotiottelu; ja erittäin mielenkiintoinen onkin. Vieraaksemme saapuu sarjanousija TuTo Turusta. TuTo-Volley on mielenkiintoinen joukkue, jossa on muutama erittäin meritoitunut pelaaja vuosien takaa.

Joku vääräleuka on osuvasti ehdottanut TuTolle nimeä "Ossi Volley" Ossi Rumpusen mukaan. Rumpunen pelasi pitkän ja ansiokkaan uran Raision Loimussa, kunnes vaihtoi turkulaisjoukkueeseen. TuTolla on myös erittäin pitkän peliuran luonut passari Jani Puputti, jolla on mittarissa myös vuosia yli neljänkymmenen. Passarikaverina on Matti Toivola, ex-Lakkapää ja ex-Hurrikaani.

Liigakokemusta on useammalla pelaajalla, joista nimekkäimpiä ovat keskitorjujat Tuomas Koppanen ja Hurrikaanista TuToon vaihtanut Karri Kutinlahti. Tommin velipoika Tuomas Siirilä oli jo nostamassa seuraa liigaan.TuTon valmentajana on legendaarinen Ruslan Zhbankov.

Hollihaassa pelataan tämän syksyn aikana paljon liigapelejä; mm. lokakuun viimeisen päivän ja marraskuun lopun välissä on peräti viisi perättäistä kotiottelua.

Nyt kannattaa jälleen kansoittaa Hollihaan katsomot.

Presidentti Koivistoa lainaten: "Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin".

Nähdään Hollihaassa!

"Matin kynästä" on uusi kolumnisarja joka ilmestyy Tiikereiden kotisivuilla säännöllisesti kaudella 2021-2022. Kolumnissa ennakoidaan tulevia otteluita ja kerrotaan ajankohtaisia asioita Tiikeri-joukkueesta. Kolumnin kirjoittaja on Matti Heikkilä, Tiikereiden pitkäaikainen toimija ja taustavoima. Matti on ollut mukana myös perustamassa Kokkolan Tiikereitä vuonna 1974.