29
SYY
18.30
Miesten liigajoukkue , Mestaruusliiga

VaLePa - Tiikerit   3 - 1

Vexve Areena

Hallitseva mestari kukisti Tiikerit

Kausi on avattu. Tiikerit pelasi Sastamalassa, jossa hallitseva mestari oli parempi 3-1 (25-17, 25-11, 20-25 ja 25-15).

VaLePa oli parempi, sen myöntää Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

-VaLePa oli parempi, joka osa-alueella. Meidän peli aaltoili. Välillä pelattiin hyviä jaksoja, välillä huonompia. Liian paljon annettiin vastustajalle helppoja pinnoja.

Ottelun avauserä oli alkuun tasainen, mutta pinna pinnalta VaLePa repi eroa. Tiikerit käytti aikalisät tilanteissa 10-16 ja 14-20. Ex-tiikeri Jiri Hänninen oli hyvällä pelipäällä ja erä päättyikin Jirin kahteen ässäsyöttöön.

Avauserässä nähtiin Tatu Venetjoen debyytti.

Toisen erän alussa kaksikko Rami Rekomaa/Oskari Keskinen torjuivat 2-2, mutta siihen ilonaiheet jäivät. VaLePa oli enemmän kuin askeleen edellä ja pelattiin ”yhtä maalia”. Erä kotijoukkueelle peräti 25-11.

VaLePa nosti hyvin ja Mikko Esko tarjoili makeita passeja. Sehän ei mitään uutta ole. Kun VaLePa myös torjui ja puolusti hyvin, niin homma oli sillä selvä, sen erän suhteen.

Pitkältä tauolta tuli latautunut vierasjoukkue. Tiikerit aloitti hyvin. Jere Mäkinen teki pari pinnaa ja sytytti joukkueen. Kun Mäkinen syötti ässän, 8-5, otti VaLePa ottelun ja kauden ensimmäisen aikalisän.

VaLePa kuitenkin meni johtoon, 15-14. Se ei vieraita lannistanut. Teemu Lahti syötti ässän, 20-19. Rami Rekomaa iski 21-20, jonka jälkeen siirtyi syöttämään. Syöttövuoro päättyi vasta kun erä päättyi, 25-20. Rekomaan ässällä 23-20, Mäkisen iskulla 24-20 ja Oskari Keskisen iskulla 25-20.

-Erä oli ilman muuta meidän paras. Puolustettiin hyvin ja hyökkäyspäässä tehtiin hyviä ratkaisuja. Oltiin lähimpänä sitä tasoa mihin pystytään.

Neljäs erä oli jälleen kotijoukkueen.

-Jälleen meidän peli aaltoili. Tuli hyviä ja huonoja hetkiä.

-Positiivista että kausi on avattu. Ylimääräinen puristus on saatu pois.

Tiikereistä Oskari Keskinen teki 11 pinnaa. Jere Mäkinen teki 8 ja Teemu Lahti 7 pistettä.

Teemu Lahti palkittiin.

Kotijoukkueen Jiri Hänninen pelasi hienon ottelun. Jiri teki 18 pistettä. Sakari Mäkiselle 14 ja Severi Savonsalmelle 12 pistettä.

Ässät VaLePa:lle 10-5, torjunnat VaLePa:lle 7-4.

Sunnuntaina Tiikerit kohtaa TuTo-Volleyn.