Puheenjohtajan palsta: Kauden avaus oli turvallinen ottelutapahtuma
Julkaistu: 12.10.2020 00.00

Puheenjohtajan palsta: Kauden avaus oli turvallinen ottelutapahtuma

Lauantaina 10.10.2020 päästiin pelaamaan Mestaruusliigaa Kokkolassa ensimmäistä kertaa maaliskuussa koronan vuoksi kesken jääneen kauden jälkeen. Aloitusvihellyksen kuuleminen tuntui järjestäjän näkökulmasta vapauttavalta, sillä se teki kaikesta puolen vuoden aikana tehdystä työstä konkreettista. Kauden keskeytyminen keväällä aiheutti kaikille urheiluseuroille haasteita, niin myös Tiikereille. Tähän mennessä kuitenkin on selvitty pahimmasta, suuri kiitos siitä yhteistyökumppaneille, kannattajille, talkoolaisille ja johtokunnalle. Tiikereiden ja edustusjoukkueen toiminta on voinut jatkua kulloinkin voimassa olevien säädösten mukaan.

Syksyn ensimmäistä ottelutapahtumaa järjestettäessä olimme uuden edessä. Toimintaamme ohjaa nyt entistä vahvemmin pandemian kehittymiseen reagoivat ohjeistukset ja lajiliiton linjaukset. Avausotteluun olimme linjanneet vahvan suosituksen kasvomaskin käytöstä ennen ottelua, mutta edellisenä iltana se muuttui pakoksi lajiliiton linjaamana. Koin vahvaa ylpeyttä katsellessani Tiikereiden talkoolaisia ja yleisöä, sillä jokaisella oli kasvomaski kasvoillaan ja "uusi normaaali" otettiin ennakkoluulottomasti vastaan.

Hollihaan pelipaikka jaettiin suositusten mukaan kolmeen eri lohkoon ja istumapaikkoja väljennettiin. Kahvi- ja WC-tilojen määrää lisättiin hajautetusti. Kasvomaskeja myytiin lipunmyyntipisteissä ja käsidesiä oli tarjolla useassa paikassa. Onnistuimme mielestäni hyvin toteuttamaan turvallisen ottelutapahtuman nykyisten säädösten valossa. Ruuhkautumisia ei tullut, katsojat ottivat hyvin vastaan uudenlaiset järjestelyt, mutta ennenkaikkea pystyimme säilyttämään Tiikereille ominaisen yhteisöllisen tunnelman kotihallissa.

Katsojia ottelussa oli noin 260. Voin vilpittömästi sanoa, että nykyisillä ottelujärjestelyillä Hollihakaan mahtuu vielä toiset parisataa katsojaa lisää. Silloinkin pystymme säilyttämään turvavälit ja huolehtimaan tapahtuman turvallisuudesta.

Mainitsin aiemmin, että koronan myötä pahimmasta on selvitty. Uusi normaali tuo kuitenkin mukanaan uusia haasteita, myös talouden näkökulmasta.

Haastankin sinut, hyvä tekstin lukija, saapumaan Tiikereiden ottelutapahtumaan kaudella 2020-2021. Mikäli ottelutapahtumaan osallistuminen ei ole sinulle mahdollista terveydellisistä tai muista syistä, haastan sinut miettimään voisitko tukea Tiikereitä esimerkiksi ostamalla ottelulipun tai vaikkapa muutaman, vaikka katsoisitkin pelit kotikatsomosta käsin? On väistämätön tosiasia, että sekä tulovirtoja ja katsojamääriä tulee seuraaviin otteluihin kasvattaa.

Tällä kaudella jokainen yksittäinen hankittu ottelulippu, tai vaikkapa Tiikereiden 25 euron jäsenmaksu, on tervetullut.

Pysytään terveinä ja nautitaan käynnistyneestä Mestaruusliigakaudesta.

Ennenkaikkea, tervetuloa katsomoon. Uskallan sanoa, että voimassa olevien suositusten valossa ottelumme voi tulla katsomaan myös paikanpäällä.

Sami Hänninen
Puheenjohtaja
Kokkolan Tiikerit

Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen löydät täältä:

http://kokkolantiikerit.fi/seura/2637/liity-jaseneksi

Ennakkoliput kotiotteluihin löydät täältä:
https://www.ennakkolippu.com/

Seuran uusimmat