Kolumni: Matin kynästä osa 2
Kokkolan TiikeritJulkaistu: 08.10.2021 15.47

Kolumni: Matin kynästä osa 2

Matin kynästä

PerPon valmentaja Luis Salgado sai aikoinaan Pielaveden Sammossa pelatessaan vv. 2009 - 2013 lempinimen "Hondurasin härkä". Nimi annettiin Pielavedellä, kun Salgado tuli kentällä päälle kuin raivo härkä. Vastustajat olivat useasti vailla mahdollisuuksia miehen hurjien iskujen edessä. Salgado ei ole ainakaan vielä saanut esimerkillään muuta PerPon joukkuetta toimimaan esimerkkinsä mukaisesti. Tiikerit teki Rollossa torstai-iltana lähes mitä tahtoi.

Oskari Keskinen paukutti ässiä kenttään ja hyökkäykset onnistuivat mallikkaasti. Teemu Lahti pelasi myös vanhalla kotipaikkakunnallaan ehkäpä parhaan ottelunsa. Joska Försti teki passarille kolmeen erään mukavat tehot 7 pistettä. Varsinkin viidennessä erässä onnistuivat niin tojunta kuin hyökkäyspelikin. Kun muukin joukkue pelasi vähillä virheillä, oli kotijoukkue täysin aseeton. Harvoin jos koskaan ovat pisteet lähteneet Tiikereille yhtä kivuttomasti Rovaniemeltä Kokkolaan.

Toisin saattaa olla asianlaita sunnuntaina alkuillan ottelussa, jossa verkon vastakkaiselle puolelle astelee Karelian Hurmos. Ottelu on kiinnostava jo senkin suhteen, että Lasse ja Lauri Jylhä tulevat vanhaan kotisaliinsa. Laurin pelaaminen on kuitenkin epätodennäköistä. Olkapääleikkauksesta kuntoutuminen vaatii oman aikansa ennenkuin kaikki on jälleen siinä mallissa, että homma toimii.

Viime sunnuntaina Hurmos antoi todellisen selkäsaunan Hurrikaanille Joensuussa kotiavauksessaan. Hurmos on nyt vuoden kokeneempi ja valmiimpi Matti Alatalon valmennuksessa. Hurmoksen vahvuus on viime kauden runkosarjan pistekunkku, hakkuri Eetu Häyrinen ja yleispelaaja Jere Heiskanen. Lasse Jylhä on saamassa vihdoin ykköspassarin roolin ja ainakin sarjan alussa homma on toiminut muun joukkueen kanssa hyvin.


Hyvin täytyy Hurmoksen kuitenkin pelata, että pisteet kotimatkalle lähtisivät mukaan - ainakaan kaikki. Tiikerien joukkueesta löytyy ratkaisijoita jokaiselle pelipaikalle. Mikäli syöttö/vastaanotto toimii, niin aivan kuivalla paidalla eivät vieraat selviydy. Nuoret ovat vuoden valmiimpia ottamaan vastuuta kokeneempien rinnalla.

Ensimmäisessä kotiottelussa TuTo:a vastaan yleisö sai pitkästä aikaa tulla katsomoon ja vaikutti siltä, että kotimatkalle lähti tyytyväisiä katselijoita, jotka nauttivat pelistä täysin
rinnoin. Nyt tätä herkkua saadaan lisää. Tervetuloa Hollihakaan! Täytetään penkit vanhaan malliin!!!

Matti Heikkilä

"Matin kynästä" on uusi kolumnisarja joka ilmestyy Tiikereiden kotisivuilla säännöllisesti kaudella 2021-2022. Kolumnissa ennakoidaan tulevia otteluita ja kerrotaan ajankohtaisia asioita Tiikeri-joukkueesta. Kolumnin kirjoittaja on Matti Heikkilä, Tiikereiden pitkäaikainen toimija ja taustavoima. Matti on ollut mukana myös perustamassa Kokkolan Tiikereitä vuonna 1974.