Kolumni: Matin kynästä osa 4
Kokkolan TiikeritJulkaistu: 22.11.2021 20.37

Kolumni: Matin kynästä osa 4

Matin kynästä

Miesten Mestaruuliigan runkosarjaa on pelattu tähän mennässä noin kolmasosa. Tiikerit on pelannut kymmenen ottelua syksyn kuluessa. Voittoja on kuusi ja tappioita neljä. Jonkinlaista välitilinpäätöstä voidaan tehdä pelattujen otteluiden perusteella.

Hollihaassa on kaatunut TuTo, Hurrikaani, Lakkapää, Ducks ja Etta. Tappio on tullut Karelian Hurmokselle ja Raision Loimulle.

Vieraissa tappio on tullut VaLePa:lle ja Savo Volleylle. Voitto vieraissa on Lakkapäästä. Tiikerit on pelannut Lakkapäätä vastaan jo kaksi kertaa ja voittanut molemmat koitokset.

Kotiotteluita on ollut peräti seitsemän. ja vieraissa on käyty vain kolme kertaa. Nyt siihen tulee muutos, sillä kovia vieraspelejä on vuorossa useampi ennen joulutaukoa.

Vieraissa käydään Turussa (TuTo), Loimaalla (Hurrikaani), Alajärvellä(Akaa), Raisiossa (Loimu), Joensuussa (Hurmos) ja Kuopiossa (Savo). Kotona pelataan VaLePaa, Akaata ja Savoa vastaan.

Tähänastinen ottelujakautuma on ollut kotiotteluihin painottunut ja se antaa siten kotisalin edun ja yleisön tuen. Mitkä ottelut ovat olleet sykähdyttävimpiä? Hurrikaani on ollut usean kauden ajan Hollihaassa(kin) liian kova pala Tiikereille. Nyt apina putosi selästä, kun voitto kairattiin 3-1 lukemin kovan väännön jälkeen.

Myös viimekeväisen pronssipelin toinen osapuoli Ducks kaatui jälleen. Viimeinen kotivoitto tuli rakkaasta kilpakumppanista Oulun Ettasta. Tiikerit on viime vuosina ollut hallitseva osapuoli ja voittanut niin kotona kuin vieraissakin. Ettaa vastaan on yleensä kuitenkin kova vääntö jokaisesta pisteestä ja keskenäisissä otteluissa on omanlaisensa "paikallispelin" tunnelma.

Hollihaasta on voiton hakenut Hurmos ja Loimu. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hienon ja hyvän ottelun. Oli mukava todeta, että Lasse Jylhä pyöritti Hurmoksen peliä tosi mallikkasti. Loimu ei ole vuosiin Kokkolasta voittoa mukaansa saanut, mutta nyt lehti kääntyi. Jännitysnäytelmä viisieräisessä kamppailussa kääntyi viidennen erän lopussa vieraille hakkuri Ali Fazlin hurjilla iskuilla.

Tiikerien nuori joukkue on tähän saakka pelannut vähintäänkin niin hyvin kuin odotettiinkin ennen sarjan alkua. Kokenutta kaartia edustaa"Kokkolan supermies" Antti Leppälä, joka on tiukoissa tilanteissa ottanut joukkueen reppuselkäänsä. Lepän tekeminen on ollut ottelusta toiseen tasaisen laadukasta johon voi aina luottaa.

Myös hakkuri Oskari Keskinen on noussut esiin hyvin ja suorituksiin on tullut tasaisuutta ja varmuutta. Joukkueesta on löytynyt taitoa ja tehoa. Joska Försti on voinut käyttää koko rosterin leveyttä hyväkseen passatessaan. Mikä on ollut parasta on se, että joukkue ei ole ollut pelkästään aloituskuusikon varassa. Nuoret nostavat tasoaan koko ajan ja ovat vuotta kokeneempia ja valmiimpia ottamaan vastuuta kentälle päästessään. Tästä hyvänä esimerkkinä Roope Keskisen vahva esitys Ettaa vastaan; saldona mm. viisi torjuntapistettä.

Mikko Keskisipilä tekee erinomaista työtä valmennuspuolella. Mikko on parhaimmillaan nuorten pelaajien kehittäjänä. Muutama on noussut jo Suomen lentopallokentillä koviksi tekijöiksi. On kyse myös ottelutaktiikasta, jossa Tiikerit pelaa juuri sillä tavalla, missä joukkueen vahvuus tulee parhaiten esiin. Mikko sai juuri tästä taktisesta osaamisestaerityiskehut Ettan valmentajalta Olli Kuoksalta: "Arvostan todella paljon".

Tästä on hyvä mennä eteenpäin. Pitää kuitenkin muistaa, että kevääseen on vielä aikaa ja kovia otteluita on edessä. Matka jatkuu!

Matti Heikkilä

"Matin kynästä" on uusi kolumnisarja joka ilmestyy Tiikereiden kotisivuilla säännöllisesti kaudella 2021-2022. Kolumnissa ennakoidaan tulevia otteluita ja kerrotaan ajankohtaisia asioita Tiikeri-joukkueesta. Kolumnin kirjoittaja on Matti Heikkilä, Tiikereiden pitkäaikainen toimija ja taustavoima. Matti on ollut mukana myös perustamassa Kokkolan Tiikereitä vuonna 1974.