Kolumni: Matin kynästä osa 5
Kokkolan TiikeritJulkaistu: 04.01.2022 22.03

Kolumni: Matin kynästä osa 5

Vuosi 2022 alkoi paremmin kuin hyvin. Tiikerit kukisti Vantaan Ducksin 3-0. Paremminkin Tiikerit on pelannut syyskaudella. Riittää kuitenkin, että on paras paikallaolleista. Sanomattakin on selvää, että ilman yleisöä pelattu ottelu ei sytytä pelaajia täyteen roihuun.

Syyskaudesta voidaan Tiikereille antaa kiitettävä arvosana. Jos pelkällä arvosanalla mennään, niin 9+ on aika lähellä totuutta. Kotiottelut ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin/erittäin hyvin. Ainoastaan Raision Loimulle kärsitty 2-3 tappio on jättänyt vähän hampaankoloon. Viidettä erää Tiikerit johti lähes loppuun saakka, mutta Loimu tuli lopussa ohi Ali Fazlin peräkkäisillä onnistumisilla, joihon Tiikerit ei lääkkeitä löytänyt. Tiikerit kuittasi kuitenkintappionsa vieraissa Loimun kotisalissa Kerttulassa tylysti 0-3.

Yksi syyskauden makeimmista voitoista tuli joulukuun viimeisellä viikolla viikko sitten kun Savo Volley kaatui Hollihaassa 3-1. Joulukuussa kaatui myös Akaa-Volley. Voiton arvoa korosti se, että kyseisessä ottelussa pelattiin paikasta Suomen Cupin loppuotteluun, joka pelataan Tampereella 21-23.1.2022.

Voitto Hurrikaanista oli sikäli arvokas, että se oli ensimmäinen parin, kolmen vuoden aikana. Vauhtiin päästyään Tiikerit haki voiton tiukan taistelun jälkeenmyös Loimaalta Hurrikaanin kotiareenalta.

Karelian Hurmos otti 1-3 voiton lokakuussa Hollihaasta. Ottelu oli pienoinen pettymys, mutta vastaavasti Hurmos "suli" täydellisesti Joensuussa kotiottelussaan 0-3.

Syyskaudella Tiikerit kärsi kotonaan tappiot Hurmokselle, Loimulle ja VaLePa:lle. Vastaavasti vieraissa tuli monta hienoa voittoa, jotka ovat luoneet uskoa omaan tekemiseen kohti kevätkierrosta.

Mikko Keskisipilä on saanut joukkueen pelaamaan juuri sillä taktiikalla, joka on mahdollistanut lähes maksimaalisen lopputuloksen tähänastisista peleistä. Tiikerit ei ole Mestaruusliigan uloittuvimpia joukkueita. Työkalupakista on kaivettu esiin ne vahvuusominaisuudet, joilla lopputulos on ollut useasti paras mahdollinen.

Antti Leppälä pelaa ehkä uransa parasta lentopalloa tällä hetkellä, mistä osoituksena on yleisöäänestyksellä tehty valinta syyskauden tähdistökenttään. "Leppä" johtaa ylivoimaisesti keskitorjujien tehtyjen pisteiden tilastoa.

Oskari Keskinen on noussut komeetan lailla Mestaruusliigan hakkurieliittiin.Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta omaan tekemiseen, jota on iloseurata.

Joska Försti on ensimmäisellä varsinaisella kaudellaan pelintekijänä osoittanut harvinaisen kypsää otetta sekä teknisellä että taktisella osa-alueella. Tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti.

Tiikerien joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löydy. Kaikki ovat kantaneet vastuuta ottelusta toiseen erittäin ryhdikkäästi. Vaihtonurkkauksessa on nuoria nälkäisiä pelaajia ja heissä saattaa olla yksi voimavara, kun kevättä kohden mennään ja alkavat ns. tosipelit.

Niitä odotellessa. Ensin on vuorossa kuitenkin Suomen Cupin lopputurnaus, johon Tiikerien kynnet eivät ole muutamaan vuoteen yltäneet.

P.S. Oskari Keskinen on valittu lentopallon Mestaruusliigan Kuukauden Tekijäksijoulukuussa. Arvostusta nostaa lisäksi se, että valinnan tekivät Mestaruusliigan valmentajat.

Joulukuun miesten Mestaruusliigan tähdistökenttä on täyspotti Tiikereille. HakkuriOskari Keskinen, passari Joska Försti ja keskitorjuja Antti Leppälä. Pitää mennä ajassa taaksepäin aina Tiikerien kultavuosiin, jolloin kolme tiikeripelaajaa oli yhtäaikaa tähdistössä.

Matti Heikkilä

"Matin kynästä" on uusi kolumnisarja joka ilmestyy Tiikereiden kotisivuilla säännöllisesti kaudella 2021-2022. Kolumnissa ennakoidaan tulevia otteluita ja kerrotaan ajankohtaisia asioita Tiikeri-joukkueesta. Kolumnin kirjoittaja on Matti Heikkilä, Tiikereiden pitkäaikainen toimija ja taustavoima. Matti on ollut mukana myös perustamassa Kokkolan Tiikereitä vuonna 1974.